Laatu on avainsana, joka aina ohjaa kultaseppiemme työtä ja koko toimintaamme.

Tämä periaate yhdistettynä oikein ja huolella valittuihin raaka-aineisiin saa aikaan jotain kaunista. Työn tuloksena on laadukas ammattitaidolla valmistettu timanttikoru, joka loistaa, kestää ja säilyttää arvonsa sukupolvelta toiselle. Ja ennen kaikkea tuloksena on koru, joka tuo kestävää iloa niin korun kantajalle kuin sen antajallekin.​
​​
Festive - timanttikorut suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Siitä takeena Festive- timanttikoruille on myönnetty Avainlippu- ja Design Finland tunnukset. Jokainen valmistamamme timanttikoru on yksilö, jolle myönnämme laatutakuun
​​
​​
Jos et löydä mallistostamme mieleistäsi korua, valmistamme myös tilauksesta yksilölliset uniikkikorut toiveittesi mukaan.​
Thomas Narsakka,
Kultasepät Narsakka OY
 
 

TEKIJÄT

Joel Narsakka

Kultaseppä, markkinointivastaava

Jo pikkupoikana olin useasti isäni verstaalla puuhastelemassa ja kultasepäntyöt sekä käsillä tekeminen tuntuivat kiinnostavilta. 

 

Heti koulun jälkeen oli selvää, että lähden isäni oppiin. Aloitin kultasepäntyöt oppisopimuksella Hämeenlinnassa vuonna 1995 ja suoritin kultasepän ammattitutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa, Muotoiluinstituutissa vuonna 1999. 

 

Parasta työssäni on luovuus ja uniikkien korujen suunnittelu ja toteutus. Ja tietenkin, tyytyväisen asiakkaan onnellinen hymy. Kultasepäntöiden lisäksi vastuualueisiini kuuluu korujen valokuvaus ja markkinointi.

Thomas Narsakka

Toimitusjohtaja, kultaseppä

On ollut etuoikeus saada oppi omalta isältään ja isoisältään; sellaista tietoa ja taitoa ei mistään muualta saa, ei kirjoista tai kouluista. Yrittäjäperheessä kasvaminen antoi parhaat mahdolliset eväät luotsata nykyistä yritystämme.

Kultasepäksi valmistuin vuonna 1999 Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista, työni yrityksessä oppisopimuksella alkoivat vuonna 1993. Veljeksistä keskimmäisenä, vahvana kehittäjänä oli luontevaa, että vuonna 2010 sukupolven vaihdoksen yhteydessä yrityksen vetovastuu siirtyi minulle.

Olen ollut aina kiinnostunut haastamaan itseni sekä työntekijäni tekemään asiat paremmin, kehittymään työssään. Siksi pyrimme joka päivä kehittämään työmenetelmiä sekä tuoda mukaan tekniikkaa, joka mahdollistaa sen.

On ollut etu palkata useita valmistuneita seppiä ja opettaa timanttikorujen työstämisen taitoa sekä nähdä yrityksemme kasvavan.

Olen todella ylpeä koko henkilökunnastamme, upeasta tiimistä, joka laittaa päivittäin itsensä 100-prosenttisesti peliin voidaksemme valmistaa kauniita, kestäviä ja laadukkaita koruja teille.

Mico Narsakka

Kultaseppä, tilaustyövastaava

Aloitin kultasepäntyöt työt isäni opissa heti koulusta valmistuttuani vuonna 1988. Halusin jatkaa suvussa kulkenutta perinteikästä ammattia ja tarkka, peräänantamaton luonteeni sopii siihen hyvin. Työvuosia kultaseppänä on takana nyt 28, joten voi kai sanoa, että jonkinlaista ammattitaitoa on näiden vuosien aikana kertynyt.

 

Nykyään vastuualueeni yrityksessä keskittyy erityisesti asiakastilaustöinä valmistettaviin sormuksiin ja voikin olla, että muutamat sadat häät on tullut näillä sormuksilla pelastettua.

Mikael Yli-Huhtala

Kultaseppä, valuri

Työsuhteeni Narsakalla alkoi vuonna 2000 syksyllä kolmivuotisen artesaanikoulutuksen ohessa oppisopimuksella.

Sepän töiden lisäksi toimenkuvaani kuuluu Festive-korujen valaminen.

Antoisinta työssäni on kullan muokkaaminen sulasta materiaalista valuaihioksi, ja sen työstämisen jälkeen lopputuloksen näkeminen valmiina tuotteena

Jenni Lehto

Kultaseppä

Käsillä tekeminen on aina kiehtonut minua ja sen vuoksi halusin itselleni ammatin käsityöalalta.

Kultasepänalan koulutus kiinnosti kovasti ja onnekseni sain heti ensi yrittämällä opiskelupaikan.

Valmistumiseni jälkeen vuonna 2008 tammikuussa pääsin Kultasepät Narsakalle töihin ja sillä tiellä olen edelleen. 

 

On innoittavaa saada käsillä aikaiseksi kaunis koru, jolla on suuri merkitys kantajalleen, kuten vihkisormus. Nautin siitä, että jokaisen työpäivän jälkeen näkee konkreettisesti työnsä tuloksen. Tässä työssä oppii aina uusia asioita ja pystyy kehittämään itseään, varsinkin kun saa työskennellä kultaseppien kanssa joilla on vuosikymmenten kokemus ja vankka ammattitaito.

 

💎 Diamonds are forever 💎 

Janika Tapper

Kultaseppä, myynti ja asiakaspalvelu

Jo lapsesta saakka olen rakastanut käsitöitä ja se vaikutti vahvasti tulevaan ammatinvalintaani. Opiskelin ensin puusepäksi, mutta halusin laajentaa osaamistani vielä kultasepän ammattiin, koska metallityöt ja jalokivet ovat aina kiehtoneet minua. Minulla on työkokemusta laajalti sekä ulkomailta että Suomen parhaimmilta kultasepän verstailta, mutta nyt olen löytänyt kotini täältä Kultasepät Narsakalta, jossa työskentelee ehdottomasti alan kotimaisia huippuosaajia.

 

Kultasepän työssä minulle on tärkeää, että saan toteuttaa itseäni ja käyttää luovuuttani.

Pidän myös asiakaspalvelusta, koska saan siinä olla ihmisten kanssa tekemisissä ja toteuttaa heidän unelmiaan.

Annika Takanen

Kultaseppä, muotoilija (AMK)

Kiinnostus koru- ja tuotesuunnitteluun syttyi lukioaikana. Kuopion Muotoiluakatemiasta valmistuttuani 2012, olin jo päättänyt, että haluan jatkaa opintojani kultasepän alalle. Sepäksi valmistuin keväällä 2014, jonka jälkeen olen työskennellyt Kultasepät Narsakalla Hämeenlinnassa.

Olen jo pienestä saakka ollut kiinnostunut taiteesta. Abstrakti taide on antanut vaikutteita niin taiteellisiin teoksiini kuin korusuunnitteluuni. Piirtämisen lisäksi öljyvärimaalaus on aina ollut lähellä sydäntäni. Taiteellisuuteni näkyy siksi myös suunnittelemissani koruissa. Omalla muotokielellä erottuminen ja uuden, ennennäkemättömän luominen on ollut minulle aina tärkeää.

Parhaimpia hetkiä työssäni ovat ne, kun näen oman kädenjälkeni kehittyneen ja huomaan, että pystyn toteuttamaan mitä haasteellisempia tuotteita. Myös omat muotoilulliset oivallukset ja onnistumiset pitävät sepän työhön kuuluvaa intohimoa yllä.

Eetu Takanen

Kultaseppä, kaivertaja

Käsillä tekeminen on aina ollut osana elämääni. Kiinnostus kultasepän alaan ja luovan työn tekemiseen sai minut hakeutumaan käsityöammattiin. Valmistuin vuonna 2014 kultasepän alan artesaaniksi, jonka jälkeen laajensin ammattitaitoani kaiverruksen puolelle.

Koulutuksen loppupuolella hain Kultasepät Narsakalle työharjoitteluun, joka avasi ovet myös pysyvälle työpaikalle. Kultasepät Narsakalla työskennellessäni olen päässyt oppimaan alan parhaimmilta, joka näkyy myös kädenjäljessäni.

Marko Osala

Kultaseppä, muotoilija

Valmistuin kultasepäksi ja muotoilijaksi Lahden muotoiluinstituutista vuonna 2001. Valmistumisen jälkeen toimin runsaat kymmenen vuotta yrittäjänä.

Kultasepät Narsakalla aloitin syksyllä 2016. Työnkuvaani kuuluvat perinteiset kultasepäntyöt, suunnittelu ja 3D-mallinnus. Työssäni olen erityisen ylpeä siitä, että voin suunnitella ja valmistaa tuotteen jossa pienimmätkin yksityiskohdat on tarkkaan mietitty

Johanna Narsakka

Talousjohtaja, henkilöstöpäällikkö

Vuonna 2013 siirryin kokeiluluontoisesti perheyrityksemme remmiin mukaan ja tällä tiellä olen edelleen. 20 vuoden ura valtion virkamiestyön asiakaspalvelutehtävissä vaihtui henkilöstö- ja taloushallinnon töihin.

 

Perinteinen timantinluja ammattiosaaminen, uusien menetelmien kehittäminen ja käyttäminen, huikeat suunnittelijat ja asiakaslähtöinen palvelu tekevät työyhteisöstämme ainutlaatuisen Suomen mittakaavassa. On ilo työskennellä niin oman väen kuin muidenkin kanssa. Meillä toteutetaan unelmia...

Janina Pöysti (o.s. Narsakka)

Myynti ja asiakaspalvelu, tuoteasiantuntija

Kultasepänverstas tuli minulle tutuksi paikaksi jo pienenä tyttönä, kun seurailin pappaani, isääni ja setiäni työssään. Näin ollen Kultasepät Narsakka oli melko luonnollinen valinta tulevaisuuden työpaikaksi, sillä olihan kiinnostus korualaa kohtaan herännyt jo lapsuudessa.

Olen työskennellyt täällä nyt muutaman vuoden ajan pääosin myynnin ja asiakaspalvelun tehtävissä. On mahtavaa päästä seuraamaan seppiä työssään ja nähdä kuinka he käyttävät innovatiivisuuttaan valmistaessaan asiakkaille heidän unelmiensa koruja.

Parasta työssäni on se hetki, kun asiakas näkee ensimmäistä kertaa hänelle valmistetun korun ja näen onnen ja tyytyväisyyden paistavan hänen silmistään

Heini Kylä

Myynti ja asiakaspalvelu, tuotantosuunnittelija

Työskentelin noin 20 vuoden ajan perheyrityksessä kodinkoneiden parissa, kunnes kaipasin hieman vaihtelua elämääni ja siirryin Kultasepät Narsakan palvelukseen.

Uuden työni myötä olen löytänyt kadoksissa olleen sisäisen koruharakkani. Jalokivikorualan säihkeeseen ja loistoon ei varmaan kyllästy koskaan, uutta opittavaa siitä tuntuu löytyvän joka päivä.

Pääasiallisesti työtehtäviini täällä kuuluu myynnin ja asiakaspalvelun työt. Nautin erityisesti asiakkaiden kohtaamisesta ja siitä, kun näen kuinka onnelliseksi kauniit korumme voivat heidät tehdä.

Osmo Narsakka

Kultaseppä, oppi-isä

Leikkiessäni 10-vuotiaana isäni verstaalla sormeni jäi valssin väliin. Kuvaannollisessa mielessä en ole vieläkään saanut sitä irti, sillä jokin minua yhä vetää ”sorvin ääreen”.

 

Aloitin kultasepän työt yhdessä Timo-veljeni kanssa isäni Helge Narsakan opissa vuonna 1964. Työskentelin heidän kanssaan jonkin aikaa, kunnes muutimme perheenä Ruotsiin 1975. Ruotsissa sain oikeastaan ensimmäisen kosketukseni timanttikorujen valmistukseen ja en arvannutkaan, että vielä jonain päivänä se olisi pääasiallinen leipätyöni.

 

Muutimme takaisin Suomeen vuonna 1987 ja tein monenlaisia kultasepän töitä, muun muassa autotallissa. Oikeastaan juuri tähän aikaan nykyinen Kultasepät Narsakka Oy sai alkunsa, toki aluksi toiminimen muodossa.

 

90-luvun alusta alkaen yrityksen toiminta alkoi laajentua, kun omat poikani tulivat vuorotellen koulun päätettyään ”kisälleikseni” ja koulutin heistä kultaseppiä. Omien poikien lisäksi olen voinut siirtää ammattiosaamistani muillekin työntekijöille. Toisten opettaminen ja ammattitaidon siirtäminen ei aina ollut helppoa, mutta nyt voin ylpeänä katsella, koska oppipoikani ovat raudanlujia kultaseppiä.

Tästä kaikesta saan kiittää vaimoani Leenaa, joka on mahdollistanut minulle tämän yrityksen perustamisen ja pyörittämisen omalla panoksellaan niin kotona kuin työpaikallakin.

 

Virallisesti jäin eläkkeelle vuonna 2012, mutta ei minua tosin vieläkään saa pysymään poissa työpöydän äärestä, sillä palo tätä työtä kohtaan ei ole hävinnyt ja tuskin koskaan häviääkään.

Naomi Nurminen

Markkinointi ja myynti

Isäni jalanjäljissä huomasin kiinnostukseni timantteihin ja kauniisiin koruihin. Olen isäni tavoin tinkimätön laadusta ja siksi olen luonteeltani sopiva alalle. Tässä työssä oppii joka päivä paljon uutta ja juuri se tekee tästä mielenkiintoista. Tavoitteenani on jonain päivänä vielä valmistua gemmologiksi.

Työni ohella opiskelen liiketaloutta ammattiopisto Tavastiassa.

Vastaan yrityksemme näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa.

Elias Narsakka

Kultaseppä, mallennus

Olen jo pienestä pitäen pitänyt käsillä tekemisestä joten, valinta siirtyä isän oppiin alalle jatkamaan suvussamme jo neljännessä sukupolvessa periytyvää ammattia oli heti selvä.

Aloitin kultasepän opinnot noin vuosi sitten Lahdessa koulutuskeskus Salpauksessa ja työ opetus tapahtuu oppisopimus pohjaisesti kultasepät Narsakalla.

Täällä Hämeenlinnassa pääsen oppimaan alan parhaimmilta ja kokeneilta kultasepiltä, ja sen huomaa omassa käden jäljessä. Olen erityisen innostunut siitä kuinka modernia teknologiaa voidaan hyödyntää perinteisessä käsityö ammatissa, niin suunnittelu kuin valmistuksessa.

 

HISTORIA

Festive - timanttikorujen  takaa  löytyy suomalaista kultasepänosaamista,
​jonka juuret ulottuvat aina 1940 - luvulle saakka.  
Narsakan kultasepänverstaan perusti Helge Narsakka vuonna 1947. 
Tänään,  jo neljännessä sukupolvessa, tuota vuosikymmenien aikana jalostunutta  perinteistä  kultasepän tietoa ja  taitoa jatkaa hänen poikansa  ja  kolme pojanpoikaa. Kaikkiaan Narsakan kultasepänverstas työllistää tällä hetkellä kymmenen kultaseppää.
WWW.NARSAKKA.COM

1947

Helge Narsakka

aloittaa kultasepän työt.

1971

Osmo Narsakka

perustaa oman

verstaan.

2010

Thomas Narsakasta tulee  toimitusjohtaja.

2015

4. sukupolvi aloittaa työskentelyn.

1964

Osmo Narsakka

aloittaa oppipoikana.

1993

Thomas Narsakka

aloittaa kultasepäntyöt, oppisopimuksella.

Festive Diamond Collection 2020 - All rights reserved

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon