Hur hittar jag den perfekta ringen?

Många undrar hur man hittar den perfekta ringen, som håller för tidens tand och som är vacker att titta på. Eftersom förlovnings- och vigselringar är för evigt, uppmanar vi dig att ta dig tid att välja dem så att du kan hitta en ring som du gärna kommer att bära resten av ditt liv! Här är några saker att tänka på i din urvalsprocess:

Inhemsk. Detta är ett viktigt kriterium för många människor, eftersom det innebär hållbarhet och hållbara lösningar samt "service nära hemmet". Till exempel Festive smycken tillverkas i Finland, i vår egen guldsmedsverkstad i Tavastehus, och alla våra produkter är märkta med nyckelmärket.

Modell. Det finns otaliga ringmodeller, så det är bra att tänka på om jag använder en ring varje dag, om arbetet påverkar vilken typ av ring jag kan använda, vilken typ jag gillar - enkel eller mer prålig, naturtema?

Material. Det mest populära materialet för ringar är 14 karat vitguld. En 18 karat ring har till exempel en högre guldhalt, så den är renare, men det är ett något mjukare material. Vi rekommenderar därför 14 karat för mer känsliga ringar för att göra ringen mer motståndskraftig mot dagligt slitage. Om du föredrar en underhållsfri ring föreslår vi platina, som behåller sin färg för alltid.

Diamanter. Diamanter är en symbol för evighet och är därför perfekta för en ring. Diamanter är en värdefull del av ringen och vi har gett dig möjlighet att välja mellan olika diamantkvaliteter. Om du vill ha mer information om diamanter kan du besöka vår webbplats på denna länk https://www.festive.fi/pages/timanttitietoa eller kontakta våra experter via chatt.

Kontakta oss gärna!

Kompatibilitet mellan förlovnings- och vigselringar. Om du inte har någon förlovningsring ännu, tänk på hur de ska matcha din vigselring. De mest populära vigselringarna just nu är haloringar, som är konstruerade för att passa vackert ihop med en annan ring.

Om du inte kan hitta en design som du gillar, gör våra juvelerare gärna en egen personlig ring åt dig.

Vi finns här för dig!