Team Festive

Vårt Festive smyckesteam består av både erfarna proffs som har arbetat inom guldsmeden i decennier och färska, passionerade hantverkare av den yngre generationen som just har kommit in i branschen.

Thomas Narsakka

LEDANDE DIREKTÖR, SMYCKE

"Det har varit ett privilegium att lära av vår egen far och farfar - sådan kunskap och färdigheter finns inte någon annanstans, inte från böcker eller skolor. Att växa upp i en entreprenörsfamilj gav bästa möjliga chans för att styra vårt nuvarande företag.

Jag tog examen som guldsmed 1999 från Design Institute of Lahtis yrkeshögskola, mitt arbete i företaget med lärlingsutbildning började 1993. Som mitten, stark utvecklare av bröderna var det naturligt att 2010

Jag har alltid varit intresserad av att utmana mig själv såväl som mina anställda att göra saker bättre, att utvecklas i sitt arbete. Det är därför vi varje dag strävar efter att utveckla arbetsmetoder och ta in teknik som möjliggör det.

Det har varit en fördel att anställa flera examinerade smeder och lära dem färdigheten att arbeta med diamantsmycken samt se vårt företag växa.

Jag är verkligen stolt över hela vår personal, ett underbart team som lägger sig 100% in i spelet varje dag för att kunna göra vackra, hållbara och kvalitetssmycken åt dig. ”

Johanna Narsakka

CFO, personalchef

"År 2013 gick jag vidare till remmarna i vårt familjeföretag på experimentell basis och jag är fortfarande på denna väg. En 20-årig karriär inom kundservice i offentligt tjänstemansarbet blev till ett jobb inom personal och ekonomi.

Traditionell diamantstark yrkeskunskap, utveckling och användning av nya metoder, fantastiska designers och kundorienterad service gör vårt arbetsgemenskap unikt i finsk skala. Det är ett nöje att få arbeta med både med egna människor och andra. Vi förverkligar drömmar ... "

Toni Hurme

CULTASEPPE

"Jag har aldrig drömt om att bli guldsmed. Men av en slump hamnade jag i Osmo Narsakas guldsmedslärling direkt efter grundskolan. Efter 15 år på Narsaka arbetade jag som företagare i 10 år. I början av 2021 började jag arbeta igen som anställd på Narsaka guldsmedja.

Den mest givande delen av guldsmedsyrket är att göra skräddarsydda arbeten och unika smycken med hjälp av traditionella guldsmedsmetoder."

Marko Osala

GULLSMYCKE, DESIGNER

”Jag tog examen som guldsmed och designer från Lahtis designinstitut 2001. Efter examen arbetade jag som entreprenör i mer än tio år.

Jag började som guldsmed i Narsakka hösten 2016. Min arbetsbeskrivning inkluderar traditionellt guldsmedsarbete, design och 3D -modellering. I mitt arbete är jag särskilt stolt över att kunna designa och tillverka en produkt där även de minsta detaljerna har noggrant beaktats. "

Mikael Yli-Huhtala

SMYCKE, CASTER

”Min anställning hos Narsaka började hösten 2000 med en lärlingsutbildning tillsammans med tre års konsthantverkarutbildning.

Förutom smeden innehåller min arbetsbeskrivning gjutning av Festive smycken. Det mest givande i mitt arbete är att förvandla guld från smält material till ett gjutämne och efter bearbetning se slutresultatet som en färdig produkt. "

Annika Takanen

GULLSMYCKE, DESIGNER (BA)

"Mitt intresse för smycken och produktdesign tändes under mina gymnasietider. Efter examen från Designhögskolan Kuopio 2012 hade jag redan bestämt mig för att jag ville fortsätta mina studier inom guldsmeden.

Jag har varit intresserad av konst sedan jag var barn. Abstrakt konst har påverkat min smyckedesign. Förutom att rita har oljemålning alltid legat mig varmt om hjärtat. Min konstnärlighet återspeglas därför också i de smycken jag designar. Att sticka ut i mitt eget formspråk och skapa något nytt, utan motstycke har alltid varit viktigt för mig.

De bästa stunderna i mitt arbete är när jag ser mitt eget handavtryck utvecklas och jag inser att jag kan implementera de mest utmanande produkterna möjligt. Våra egna designinsikter och framgångar upprätthåller också smedens passion för arbete. "

Elias Narsakka

GOLDEN BLACKSMITH, modellering

”Jag har haft en hand med att skapa saker sedan jag var barn, så valet att gå in i min fars lära på området för att fortsätta det yrke som ärvdes i vår familj redan i fjärde generationen var omedelbart klart.

Jag började arbeta som guldsmed med en lärlingsutbildning i Guldsmeder i Narsaka 2018 och tog examen våren 2020 som guldsmed på Lahtis utbildningscenter i Salpaus.

Här i Tavastehus kan jag lära av de bästa och mest erfarna guldsmederna inom området, och du kommer att märka det i mina egna händer. Jag är särskilt upphetsad över hur modern teknik kan användas i det traditionella hantverksyrket, både inom design och tillverkning. "

Naomi Nurminen

FÖRSÄLJNING, MARKNADSFÖRING OCH KUNDTJÄNST

"I min fars fotspår märkte jag mitt intresse för diamanter och vackra smycken. Precis som min far är jag kompromisslös i kvalitet och därför är jag lämplig för branschen. I det här jobbet lär jag mig mycket nytt varje dag och det är det som gör det intressant.

Jag ansvarar för vårt företags synlighet på sociala medier. "