Team Festive.

Vårt Festive smyckesteam består av både erfarna proffs som har arbetat inom guldsmeden i decennier och färska, passionerade hantverkare av den yngre generationen som just har kommit in i branschen.

Thomas Narsakka

LEDANDE DIREKTÖR, SMYCKE

"Det har varit ett privilegium att lära av vår egen far och farfar - sådan kunskap och färdigheter finns inte någon annanstans, inte från böcker eller skolor. Att växa upp i en entreprenörsfamilj gav bästa möjliga chans för att styra vårt nuvarande företag.

Jag tog examen som guldsmed 1999 från Design Institute of Lahtis yrkeshögskola, mitt arbete i företaget med lärlingsutbildning började 1993. Som mitten, stark utvecklare av bröderna var det naturligt att 2010

Jag har alltid varit intresserad av att utmana mig själv såväl som mina anställda att göra saker bättre, att utvecklas i sitt arbete. Det är därför vi varje dag strävar efter att utveckla arbetsmetoder och ta in teknik som möjliggör det.

Det har varit en fördel att anställa flera examinerade smeder och lära dem färdigheten att arbeta med diamantsmycken samt se vårt företag växa.

Jag är verkligen stolt över hela vår personal, ett underbart team som lägger sig 100% in i spelet varje dag för att kunna göra vackra, hållbara och kvalitetssmycken åt dig. ”

Johanna Narsakka

CFO, personalchef

"År 2013 gick jag vidare till remmarna i vårt familjeföretag på experimentell basis och jag är fortfarande på denna väg. En 20-årig karriär inom kundservice i offentligt tjänstemansarbet blev till ett jobb inom personal och ekonomi.

Traditionell diamantstark yrkeskunskap, utveckling och användning av nya metoder, fantastiska designers och kundorienterad service gör vårt arbetsgemenskap unikt i finsk skala. Det är ett nöje att få arbeta med både med egna människor och andra. Vi förverkligar drömmar ... "

Mico Narsakka

GOLDEN BLACKSMITH, kontraktschef

”Jag började arbeta som guldsmed i min fars skola så snart jag tog examen 1988. Jag ville fortsätta det traditionella yrket i min familj och min exakta, obevekliga natur passar mig bra.

Idag fokuserar mitt ansvarsområde på företaget specifikt på kundorder ringar, och det kan vara så att några hundra bröllop har räddats med dessa ringar. "

Joel Narsakka

GOLDEN BLACKSMITH, marknadschef

"Som liten pojke var jag ofta engagerad i min fars verkstad och guldsmide och handgjort arbete verkade intressant.

Det bästa med mitt jobb är kreativitet och design och implementering av unika smycken. Och naturligtvis en glad kund med ett glatt leende. Förutom guldsmeder omfattar mitt ansvar smyckesfotografering och marknadsföring. "

Mikael Yli-Huhtala

SMYCKE, CASTER

”Min anställning hos Narsaka började hösten 2000 med en lärlingsutbildning tillsammans med tre års konsthantverkarutbildning.

Förutom smeden innehåller min arbetsbeskrivning gjutning av Festive smycken. Det mest givande i mitt arbete är att förvandla guld från smält material till ett gjutämne och efter bearbetning se slutresultatet som en färdig produkt. "

Elias Narsakka

GOLDEN BLACKSMITH, modellering

”Jag har haft en hand med att skapa saker sedan jag var barn, så valet att gå in i min fars lära på området för att fortsätta det yrke som ärvdes i vår familj redan i fjärde generationen var omedelbart klart.

Jag började arbeta som guldsmed med en lärlingsutbildning i Guldsmeder i Narsaka 2018 och tog examen våren 2020 som guldsmed på Lahtis utbildningscenter i Salpaus.

Här i Tavastehus kan jag lära av de bästa och mest erfarna guldsmederna inom området, och du kommer att märka det i mina egna händer. Jag är särskilt upphetsad över hur modern teknik kan användas i det traditionella hantverksyrket, både inom design och tillverkning. "

Janika Tapper-Kallinen

GOLDEN SMID, försäljning och kundservice

"Jag har älskat hantverk sedan jag var barn och det påverkade starkt mitt framtida yrkesval. Jag studerade först snickeri, men jag ville utöka mina färdigheter till yrket som guldsmed, eftersom jag alltid har fascinerats av metallarbete och ädelstenar.

Jag har stor arbetserfarenhet både utomlands och i de bästa guldsmedsverkstäderna i Finland, men nu har jag hittat mitt hem här på Kultasepät Narsakka, där definitivt finländska experter arbetar inom området.

I en juvelerares arbete är det viktigt för mig att jag förverkligar mig själv och använder min kreativitet. Jag gillar också kundservice eftersom det gör att jag kan interagera med människor och få deras drömmar att gå i uppfyllelse. "

Eetu Takanen

GOLDEN CUTTER, gravör

"Att göra för hand har alltid varit en del av mitt liv. Mitt intresse för guldsmide och kreativt arbete fick mig att söka mig till hantverksyrket.

Mot slutet av utbildningen ansökte jag till Kultasepät Narsakka om praktik, vilket också öppnade dörrarna till ett mitt jobb. När jag arbetade på Narsakka har jag kunnat lära av de bästa i branschen, vilket också återspeglas i mitt handavtryck. "

Jenni Lehto

GULDSMED

”Att göra för hand har alltid fascinerat mig och det var därför jag ville ha ett yrke inom hantverksindustrin för mig själv.

Jag var mycket intresserad av att utbilda mig i smyckesindustrin och lyckligtvis fick jag det rätt nästa gång när jag försökte studera. Efter examen i januari 2008 fick jag jobba för Kultasepät Narsakka och jag är fortfarande på den vägen.

Det är inspirerande att ha till hands ett vackert smycke som är av stor betydelse för bäraren, till exempel en vigselring. Jag tycker om att se resultatet av hans arbete konkret efter varje arbetsdag. I det här jobbet lär han sig alltid nya saker och kan utvecklas själv, särskilt när han får arbeta med guldsmeder med decenniers erfarenhet och gedigen professionalism. ”

Marko Osala

GULLSMYCKE, DESIGNER

”Jag tog examen som guldsmed och designer från Lahtis designinstitut 2001. Efter examen arbetade jag som entreprenör i mer än tio år.

Jag började som guldsmed i Narsakka hösten 2016. Min arbetsbeskrivning inkluderar traditionellt guldsmedsarbete, design och 3D -modellering. I mitt arbete är jag särskilt stolt över att kunna designa och tillverka en produkt där även de minsta detaljerna har noggrant beaktats. "

Annika Takanen

GULLSMYCKE, DESIGNER (BA)

"Mitt intresse för smycken och produktdesign tändes under mina gymnasietider. Efter examen från Designhögskolan Kuopio 2012 hade jag redan bestämt mig för att jag ville fortsätta mina studier inom guldsmeden.

Jag har varit intresserad av konst sedan jag var barn. Abstrakt konst har påverkat min smyckedesign. Förutom att rita har oljemålning alltid legat mig varmt om hjärtat. Min konstnärlighet återspeglas därför också i de smycken jag designar. Att sticka ut i mitt eget formspråk och skapa något nytt, utan motstycke har alltid varit viktigt för mig.

De bästa stunderna i mitt arbete är när jag ser mitt eget handavtryck utvecklas och jag inser att jag kan implementera de mest utmanande produkterna möjligt. Våra egna designinsikter och framgångar upprätthåller också smedens passion för arbete. "

Janina Pöysti

FÖRSÄLJNING OCH KUNDTJÄNST, produktspecialist

"Guldsmedverkstaden blev en bekant plats för mig som liten flicka när jag följde min far, pappa och farbror i hans arbete. Därför var Kultasepät Narsakka ett ganska naturligt val för framtidens jobb, som intresset för smyckesindustrin hade uppstod som barn.

Jag har arbetat här i flera år nu, främst inom försäljnings- och kundtjänstpositioner. Det är fantastiskt att få följa smederna i deras arbete och se hur de använder sin innovation för att göra sina drömmars smycken till kunder. Det bästa med mitt jobb är det ögonblick då kunden första gången ser smyckena för honom och jag ser lycka och tillfredsställelse lysa i hans ögon. "

Heini Kylä

FÖRSÄLJNING OCH KUNDTJÄNST, produktionsdesigner

”Jag arbetade i ett familjeföretag med hushållsapparater i cirka 20 år tills jag missade en liten variation i mitt liv och gick med i Kultasepät Narsakka.

Med mitt nya jobb har jag hittat min saknade inre smyckesbutik. Du blir nog aldrig trött på smyckesindustrins gnistrande och prakt, du verkar hitta nya saker varje dag. Mitt huvudsakliga jobb här är försäljning och kundservice. Jag tycker särskilt om att träffa kunder och se hur vackra våra vackra smycken kan göra dem. ”

Naomi Nurminen

FÖRSÄLJNING, MARKNADSFÖRING OCH KUNDTJÄNST

"I min fars fotspår märkte jag mitt intresse för diamanter och vackra smycken. Precis som min far är jag kompromisslös i kvalitet och därför är jag lämplig för branschen. I det här jobbet lär jag mig mycket nytt varje dag och det är det som gör det intressant.

Jag ansvarar för vårt företags synlighet på sociala medier. "