Vigselring - idéer och trender för 2022

Under de senaste åren har tusentals par varit tvungna att göra särskilda arrangemang eller skjuta upp sina bröllop på grund av räntebegränsningar. Men det har inte hindrat bestämda par från att planera sina bröllop. Det har varit en glädje att se att en sanning har bekräftats under en utmanande pandemisk period: ingenting kan stoppa kärlekens kraft. Vi kommer att göra det, vad som än händer!


Som ringtillverkare och leverantörer har vi också strävat efter att möta tidens krav med flexibilitet och respekt för våra kunders säkerhet. Att beställa en vigselring på nätet har varit en värdefull ytterligare kanal i en tid av begränsningar, som gör det möjligt för bröllopspar och andra smyckesköpare att handla säkert. Till vår glädje är det faktum att en värdefull symbol för ett viktigt gemensamt beslut måste glittra på ditt finger på din bröllopsdag fortfarande en viktig del av dina bröllopsplaner.

Vad som är populärt eller trendigt förändras ständigt. Trenderna för vigselringar och bröllopsringar kanske inte är lika stora eller snabba som för många andra stilrelaterade saker, men det blåser definitivt nya vindar i vigselringarnas värld. Naturligtvis är det personligheten som avgör hur aktivt man följer mode och trender. Ofta kan tidlöshet, klassicism och framför allt praktiska egenskaper vara de viktigaste kriterierna när man väljer en ring. Men i allt högre grad förväntas en vigselring ha en historia och en personlighet. Något som speglar bäraren, antingen genom berättelsen, materialets färgschema eller formspråket. Kanske har modet att välja något utöver det vanliga också ökat i de senaste generationerna när det gäller valet av förlovnings- och vigselringar. Det som dock är oförändrat är att förlovnings- och vigselringen fortfarande har ett stort symboliskt värde och en stor betydelse för den som bär den. Den representerar trots allt det gemensamma bandet mellan två människor, en evig kärlek. Det är därför man vill ta sig tid att välja vigselring, så att valet är värdigt och tilltalande för ögat dag efter dag, år efter år, årtionde efter årtionde.

Med utgångspunkt i vår egen Festive kollektion och våra kunders erfarenheter vill jag lyfta fram några av de mest populära trenderna eller kriterierna för val av vigselringar som är relevanta för dagens ringköpare.

Naturinspirerad design

Under 2021-2022 har designspråket som inspirerats av naturliga former och fenomen blivit särskilt populärt i förlovnings- och vigselringar. I naturens varierande former och fenomen är det lätt för smyckesdesigners att se symboliken för människor och livet. Från känsliga blomblad till kuperade stenar eller hård permafrost. Din fantasi är fortfarande fri att leka med formerna och historierna bakom smyckena. Även en touch av din egen personlighet eller symboliken för en delad kärlek ger ringen en ännu djupare mening. Tanken att brudparet kommer att hitta en ring med samma tema värmer ofta brudparets hjärta. Ett bra exempel på detta är kollektionen Festive. Ringar från Routa där både vigsel- och förlovningsringar för både män och kvinnor finns i samma sortiment. Med idén om en gemensam kärlek, en gemensam ring. Andra ringfamiljer med naturtema i Festive-kollektionen är Peruskallio, Rautapuu och Kelopuu, som också innehåller en ring för både bruden och brudgummen.

Routa tuoteperheen sormuksia

Routa-kollektionen består av ringar, hängen och örhängen som inspirerats av den nordliga naturen.

Färg i livet

Den djärva användningen av färgade ädelstenar har gett bröllopsringar en ny fläkt. Färger kan också användas i smycken för att framhäva din personlighet och dina personlighetsdrag på ett fantastiskt sätt. Ringar som kombinerar olika nyanser av en viss färg, ofta med ljusa diamanter, har varit särskilt populära. Festive-kollektionen innehåller flera ringar dekorerade med färgade stenar och diamanter. Dessa inkluderar Natasha-, Nelly-, Nadja- och Drop-ringar med blå och röda eller rosa färgade stenar. Dessa modeller har blå ädelstenar som blå safirer, topaser och akvamariner och rödfärgade ädelstenar som blå safirer, topaser och akvamariner. rubiner och turmaliner och i ljusare röda nyanser, safirer, morganiter och turmaliner. Färgade ädelstenar används också ofta, till exempel i mitten av haloringar, där de skapar en vacker kontrast runt en briljant diamantring. Detta gör också att priset på en prålig ring blir billigare när diamanten ersätts av till exempel rosa morganit.

Nelly värikivisormus

Nelly- en ring med diamanter, blå safirer och topaser.

Vintage - tidlös och elegant

En av de mest populära bröllopsringsstilarna för tillfället har under en längre tid varit den så kallade Vintage stil ringarsom utstrålar det detaljerade, delikata och feminina formspråket från förr. Ringar i vintagestil kännetecknas av spetsar och utsmyckade detaljer och klassisk, elegant design. Den krysantemumslipade spetsbården runt diamanten kompletterar vackert briljansen hos de diamanter som är infattade i ringen.. Inspirerade av en mors, mormors eller gammelmormors smyckeskrin skapar de en varm traditionell känsla för ringarna, kryddat med dagens moderna finish. Vintage-sortimentet i Festive-kollektionen erbjuder ett brett utbud av alternativ, från de fina och prisvärda till de riktigt spektakulära. De flesta ringarna i Vintage-kollektionen är också lätta att para ihop tack vare det gemensamma designspråket. Det finns också ett antal alternativ som är dekorerade med färgade ädelstenar och diamanter. Den senaste är

Årets vackraste ring 2021 kandidat Rosette ring, med enDen nyaste ringen som lanseras är "Eternal Love Ring", som har en fantastisk morganit med fasadskärning och diamanter "som ett tecken på evig kärlek". Från en juvelerares synvinkel känns traditionalismen i Vintage-kollektionen också i tillverkningen av ringen. När det gäller att färdigställa de exakta detaljerna på ringen utmanas ibland juvelerarens hantverkskunskap. Alla som arbetar med händerna vet att det är detta som ger guldsmedens kärlek till smyckestillverkning bränsle. Ett lyckat resultat, ett klassiskt vackert smycke, ger alltid ett stort leende på smyckesmakaren.

Rosette vintage sormus

Vintage Rosette ring. Design Thomas Narsakka

Ansvar, ekologi och etik

Detta är alla viktiga värden i dag när det gäller de olika produkter som saluförs till konsumenterna. Smycken har ett stort känslomässigt värde, så det är naturligt att förlovnings- och vigselringar ska uppfylla dessa värden så mycket som möjligt.

Enligt våra kunders erfarenheter läggs allt större vikt vid en ansvarsfull produktion av förlovnings- och vigselringar. En del av skönheten i ett smycke är hela resan från naturligt råmaterial till färdigt smycke. Vad som händer på denna resa är det som är viktigt för de flesta ringköpare och bärare. Det räcker inte att bara ha den yttre glansen. Detta är också vad vi som Festive Ring Makers har försökt ta itu med. Vi på smyckestillverkaren hI vårt arbete tar vi hänsyn till miljölagstiftning och etiska och moraliska överväganden, oavsett om det gäller materialens ursprung, arbetstagarnas välbefinnande, tillverkningsprocessen eller avfallshanteringen. Ett lysande exempel på detta är det faktum att alla material som används i Festive jewellery Det guld som används i Festive Festive är 100 % återvunnet guld. Med andra ord är det guld som används i våra smycken raffinerat och återvunnet guld, antingen från vår egen eller våra partners återvinning av skrotguld eller från guldskrot som återvinns i vår egen tillverkningsprocess.

En annan viktig och ofta den mest värdefulla delen av bröllops- och förlovningsringar är diamanter. Ryktet om symbolerna för den eviga kärleken har fått en del stryk av att diamanter på marknaden har inkluderat diamanter som grävts upp från krigszoner och sålts för att finansiera krig eller uppror. Tanken på att en sådan diamant ska pryda en vigselring är särskilt obehaglig. Det är därför som vi juvelerare Det är särskilt viktigt att våra diamantleverantörer har en skriftlig garanti för att de diamanter som används i våra smycken är inte kommer att påverkas av brottslig verksamhet. Detta underlättas av Kimberleyprocessen, som inrättades 2003. Finland deltar i Kimberleyprocessen som en del av EU. ett internationellt avtal som syftar till att förhindra handel med diamanter som exporteras från konfliktområden och som ofta används för att finansiera väpnade grupper. Länder som deltar i Kimberleycertifieringsprocessen står för 99,8 % av all produktion av rådiamanter.

Låt oss inte glömma det miljövänliga faktum att det är en högkvalitativ, professionellt och ansvarsfullt tillverkad vigselring som kommer att hålla och behålla sitt värde i årtionden. När den är som bäst håller den sig från en generation till nästa. Därför är det definitivt en ekologisk handling att investera i kvalitet när man köper en förlovnings- eller bröllopsring. Detta är utgångspunkten och målet för allt vi gör som smyckestillverkare. Kvalitet och hållbarhet.

Hushållning värderas

För allt fler människor har det blivit ett viktigt kriterium att ringen ska vara tillverkad i Finland. Den finländska guldsmeden har en lång tradition och guldsmeden är känd för sin höga kvalitet. Ofta är designen på inhemska ringar lite starkare och robustare än hos många utländska ringtillverkare. Det är viktigt att en ring håller hela livet, och det är ofta detta behov som inhemska smycken av hög kvalitet uppfyller.

För många brudar är ringköpet ofta det viktigaste och mest värdefulla köpet när de gifter sig. Det är säkert därför som det faktum att fler och fler människor som letar efter en förlovnings- eller vigselring har möjlighet att träffa en inhemsk ringtillverkares egen expert eller guldsmed genom olika presentationsdagar och bröllopsmottagningar verkligen har en inverkan. Där får den som söker en vigselring personlig rådgivning om det bästa valet av ring. Leveranstiderna är ofta kortare och mer flexibla för inhemska smycken. De flesta festliga smycken finns tillgängliga på nätet eller hos återförsäljare inom 1-2 dagar. Avbeställning, återlämning eller utbyte av ringar är i allmänhet alltid tydligare för inhemska produkter, även om ringstorleken inte är korrekt.

Alla Festive-smycken tillverkas i Finland i vår guldsmedsverkstad i Tavastehus. Bakgrund till festliga smycken har gått i arv från far till son i vår familj från generation till generation, nu i fjärde generationen sedan 1947. Det gläder oss att den växande uppskattningen av den inhemska guldsmidekonsten kommer att göra det möjligt för detta ädla hantverk att fortsätta att föras vidare och förfinas för kommande generationer. Tack.