Korunvalmistuksen vaiheet

Kaiken lähtökohta korun syntyyn on inspiraatio. Se mikä kutakin muotoilijaa tai kultaseppää milloinkin inspiroi on tietysti yksilöllinen juttu.  Jalometallien ja kivien kauneus, luonnon upeat muodot, musiikki, ihmiset, erilaiset tunnetilat, kuten rakkaus, ilo, ikävä, kiitollisuus...

Inspiraation myötä syntyy visio siitä, miltä koru voisi näyttää. Tämä visio päätyy suunnittelijan toimesta joko paperille tai tietokoneen ruudulle digitaalisena luonnoksena.

Kun luonnos on valmis, alkaa korun varsinainen valmistusprosessi. Ensin valitaan korun materiaali ja seostetaan metalli haluttuun pitoisuuteen. Jos koru valmistetaan digitaalisen luonnoksen pohjalta, tulostetaan digipiirrustuksista 3D-vahamallit ja valetaan valmiit aihiot korua varten. Tämän jälkeen koruaihio muotoillaan ja hiotaan lopulliseen muotoon ennen kuin siihen istutetaan timantteja tai muita kiviä.

Jos taas koru valmistetaan perinteisin menetelmin, sulatetaan metallista aihio, josta aletaan muotoilemaan korua valssaamalla, sahaamalla, viilaamalla, poraamalla ja hiomalla kunnes lopputulos on toivotunlainen.

Kivenistutus on korunvalmistuksen tarkin ja eniten kultasepän ammattitaitoa vaativa vaihe. Timantin tai muun jalokiven päälle painetaan korun metallista kynnet tai metallinen reuna pitämään kivi paikoillaan. Kivi tulee olla suorassa ja eikä se saa heilua, kun istutus on tehty ammattitaitoisesti. Myös kiven ominaisuudet kuten leikkaus (hionta) ja kovuus (kestävyys) tulee ottaa istutusvaiheessa tarkasti huomioon.

Kun istutus on valmis, koru viimeistellään hiomalla ja kiillottamalla erilaisilla hioma- ja kiillotuslaikoilla. Lopuksi sormukset kaiverretaan ja valkokultaiset korut rodinoidaan valkokullan värin vaalentamiseksi.

Kaikki Festive-korut suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.