Team Festive

Festive-korutiimimme koostuu sekä vuosikymmeniä kultasepänalla työskennelleistä kokeneista ammatilaisista että tuoreista, juuri alalle tulleista nuoremman polven intohimoisista käsityöläisistä.

Thomas Narsakka

TOIMITUSJOHTAJA, kultaseppä

"On ollut etuoikeus saada oppi omalta isältään ja isoisältään - sellaista tietoa ja taitoa ei mistään muualta saa, ei kirjoista tai kouluista. Yrittäjäperheessä kasvaminen antoi parhaat mahdolliset eväät luotsata nykyistä yritystämme.

Kultasepäksi valmistuin vuonna 1999 Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista, työni yrityksessä oppisopimuksella alkoivat vuonna 1993. Veljeksistä keskimmäisenä, vahvana kehittäjänä, oli luontevaa, että vuonna 2010 sukupolven vaihdoksen yhteydessä yrityksen vetovastuu siirtyi minulle.

Olen ollut aina kiinnostunut haastamaan itseni sekä työntekijäni tekemään asiat paremmin, kehittymään työssään. Siksi pyrimme joka päivä kehittämään työmenetelmiä sekä tuomaan mukaan tekniikkaa, joka mahdollistaa sen.

On ollut etu palkata useita valmistuneita seppiä ja opettaa heille timanttikorujen työstämisen taitoa sekä nähdä yrityksemme kasvavan.

Olen todella ylpeä koko henkilökunnastamme, upeasta tiimistä, joka laittaa päivittäin itsensä 100-prosenttisesti peliin voidaksemme valmistaa kauniita, kestäviä ja laadukkaita koruja teille."

Johanna Narsakka

TALOUSJOHTAJA, henkilöstöpäällikkö

"Vuonna 2013 siirryin kokeiluluontoisesti perheyrityksemme remmiin mukaan ja tällä tiellä olen edelleen. 20 vuoden ura valtion virkamiestyön asiakaspalvelutehtävissä vaihtui henkilöstö- ja taloushallinnon töihin.

Perinteinen timantinluja ammattiosaaminen, uusien menetelmien kehittäminen ja käyttäminen, huikeat suunnittelijat ja asiakaslähtöinen palvelu tekevät työyhteisöstämme ainutlaatuisen Suomen mittakaavassa. On ilo työskennellä niin oman väen kuin muidenkin kanssa. Meillä toteutetaan unelmia..."

Toni Hurme

KULTASEPPÄ

"En koskaan haaveillut kultasepän ammatista. Sattumien kautta päädyin kuitenkin heti peruskoulun jälkeen Osmo Narsakan kultasepänoppiin. 15 vuotta vierähti Narsakoilla, jonka jälkeen toimin yrittäjänä 10 vuotta. 2021 alusta aloitin jälleen työntekijänä Kultasepät Narsakoilla.

Antoisinta kultasepäntyössä on tilaustöiden ja uniikkikorujen valmistaminen perinteisin kultasepäntyön menetelmin."

Marko Osala

KULTASEPPÄ, muotoilija

"Valmistuin kultasepäksi ja muotoilijaksi Lahden muotoiluinstituutista vuonna 2001. Valmistumisen jälkeen toimin runsaat kymmenen vuotta yrittäjänä.

Kultasepät Narsakalla aloitin syksyllä 2016. Työnkuvaani kuuluvat perinteiset kultasepäntyöt, suunnittelu ja 3D-mallinnus. Työssäni olen erityisen ylpeä siitä, että voin suunnitella ja valmistaa tuotteen jossa pienimmätkin yksityiskohdat on tarkkaan mietitty."

Mikael Yli-Huhtala

KULTASEPPÄ, valuri

"Työsuhteeni Narsakalla alkoi vuonna 2000 syksyllä kolmivuotisen artesaanikoulutuksen ohessa oppisopimuksella.

Sepän töiden lisäksi toimenkuvaani kuuluu Festive-korujen valaminen. Antoisinta työssäni on kullan muokkaaminen sulasta materiaalista valuaihioksi, ja sen työstämisen jälkeen lopputuloksen näkeminen valmiina tuotteena."

Annika Takanen

KULTASEPPÄ, muotoilija (AMK)

"Kiinnostus koru- ja tuotesuunnitteluun syttyi lukioaikana. Kuopion Muotoiluakatemiasta valmistuttuani 2012, olin jo päättänyt, että haluan jatkaa opintojani kultasepän alalle. Sepäksi valmistuin keväällä 2014, jonka jälkeen olen työskennellyt Kultasepät Narsakalla Hämeenlinnassa.

Olen jo pienestä saakka ollut kiinnostunut taiteesta. Abstrakti taide on antanut vaikutteita niin taiteellisiin teoksiini kuin korusuunnitteluuni. Piirtämisen lisäksi öljyvärimaalaus on aina ollut lähellä sydäntäni. Taiteellisuuteni näkyy siksi myös suunnittelemissani koruissa. Omalla muotokielellä erottuminen ja uuden, ennennäkemättömän luominen on ollut minulle aina tärkeää.

Parhaimpia hetkiä työssäni ovat ne, kun näen oman kädenjälkeni kehittyneen ja huomaan, että pystyn toteuttamaan mitä haasteellisempia tuotteita. Myös omat muotoilulliset oivallukset ja onnistumiset pitävät sepän työhön kuuluvaa intohimoa yllä."

Elias Narsakka

KULTASEPPÄ, mallennus

"Olen jo pienestä pitäen pitänyt käsillä tekemisestä joten, valinta siirtyä isän oppiin alalle jatkamaan suvussamme jo neljännessä sukupolvessa periytyvää ammattia oli heti selvä.

Aloitin kultasepän työt oppisopimuksella Kultasepät Narsakalla vuonna 2018 ja valmistuin vuoden 2020 keväällä kultasepäksi Lahden Koulutuskeskus Salpauksesta.

Täällä Hämeenlinnassa pääsen oppimaan alan parhaimmilta ja kokeneilta kultasepiltä, ja sen huomaa omassa käden jäljessä. Olen erityisen innostunut siitä kuinka modernia teknologiaa voidaan hyödyntää perinteisessä käsityöammatissa, niin suunnittelu kuin valmistuksessa."

Naomi Nurminen

MYYNTI, MARKKINOINTI JA ASIAKASPALVELU

"Isäni jalanjäljissä huomasin kiinnostukseni timantteihin ja kauniisiin koruihin. Olen isäni tavoin tinkimätön laadusta ja siksi olen luonteeltani sopiva alalle. Tässä työssä oppii joka päivä paljon uutta ja juuri se tekee tästä mielenkiintoista. Tavoitteenani on jonain päivänä vielä valmistua gemmologiksi.

Vastaan yrityksemme näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa."