Stegen i smyckestillverkning

Utgångspunkten för allt om smycken är inspiration. Vad som inspirerar varje designer eller juvelerare när som helst är naturligtvis en individuell fråga. Skönheten i ädelmetaller och stenar, de underbara formerna av naturen, musik, människor, olika känslomässiga tillstånd, såsom kärlek, glädje, miss, tacksamhet ...

Inspiration skapar en vision om hur smycken kan se ut. Denna vision hamnar av designern på antingen papper eller en datorskärm som en digital skiss.

När skissen är klar börjar själva tillverkningsprocessen för smyckena. Först väljs materialet i smyckena och metallen legeras till önskad koncentration. Om smyckena är gjorda på grundval av en digital skiss skrivs 3D -vaxmodeller ut från de digitala ritningarna och de färdiga ämnena gjuts för smyckena. Smyckenämnet formas och poleras sedan till slutformen innan diamanter eller andra stenar implanteras i det.

Om smycket å andra sidan tillverkas med konventionella metoder smälts ett metallämne, varifrån smycket bildas genom valsning, sågning, filning, borrning och slipning tills önskat resultat erhålls.

Stenplantering är det mest exakta och mest krävande stadiet av smyckestillverkning inom smyckestillverkning. En metallspik eller metallkant på smycket pressas ovanpå diamanten eller annan ädelsten för att hålla stenen på plats. Stenen ska vara rak och inte svaja när den planteras professionellt. Stenens egenskaper, såsom skjuvning (slipning) och hårdhet (hållbarhet), måste också övervägas noggrant under planteringsfasen.

När planteringen är klar avslutas smycket med att slipa och polera med olika slip- och polerskivor. Slutligen är ringarna graverade och de vita guldsmyckena är rhodinerade för att göra färgen på det vita guldet ljusare.

Alla festliga smycken är designade och tillverkade i Finland.