Ädelmetaller

Nästan 100% återvunnet guld.

GULD

Rödguld

Festive diamantsmycken använder den s.k en nyans av europeiskt rödguld, som är ljusare gul i färgen än den rödaktiga finska legeringen som vanligtvis används i Finland. Det är också möjligt att beställa diamantsmycken av rödaktig Suomi -legering, men som standard vid beställning från webbutiken finns det en gulare legering.

Vitguld

Vitguld innehåller lika mycket gult fint guld som andra gula och röda guldlegeringar av samma färg. Vitguld med ljus färg erhålls från palladiummetall legerat med det. Palladium är tyngre och dyrare än andra legeringsmetaller. Av denna anledning är vitguldsprodukter något dyrare än gula och röda guldprodukter.

Vitguld är ytbehandlat med rodium, en metall av platina. Detta kallas rhodinisering. Rhodinisering ger en ren vit yta i vitt guld, medan vitt guld i sig är gråare i färgen. Den rhodinerande beläggningen försvinner med tiden och kan behöva bytas ut när ringen börjar repa och bli grå.

Rosaguld

Rosaguld erhålls genom att tillsätta koppar till guldlegeringen för att få en nyans av rött. Rosaguld har verkligen tagit sig igenom marknaden de senaste åren och är för närvarande väldigt trendigt.

Nästan 100% återvunnet guld

Guldlegeringen vi använder är helt certifierat återvunnet guld från KA Rasmussen. KA Rasmussen garanterar mer än 99% återvinning för blandningen, men i praktiken är återvinningsgraden 100% under normala förhållanden. Vi strävar också efter att köpa så mycket skrotguld som möjligt från våra kunder för återvinning. Tack vare återvinning kan historien om mormors gamla robusta förlovningsring fortsätta i upp till fem nya smalare ringar.

Skrotguld rengörs.

Större mängder så kallat skrotguld, t.ex. gamla smycken, smälts och förädlas genom mekaniska, kemiska och elektrolytiska processer till rena ädelmetaller som kan återanvändas om och om igen. Vi har alltid möjlighet att utnyttja de bästa rengöringsprocesserna av högsta kvalitet på den nordiska marknaden.

Guldet legeras om.

Guld med en renhet på 99,99% legeras med andra legeringsmetaller som silver, koppar, zink och palladium (när vitt guld legeras). När de korrekta legeringsförhållandena har beräknats noggrant smälts metallerna med en het flamma till en enda legering.

Den smälta legeringen hälls i en form

En smält legering på väl över 1000 ° C hälls i den önskade formen för att erhålla ett ämne för juveleraren för att tillverka smyckena. Det ämne som erhålls från formen kan vara en stav, en tallrik eller en form som överensstämmer med smyckets form, som särskilt används vid tillverkning av identiska smycken i serie.

Legeringar i rödguld

Nedan visas legeringsförhållandena på 14k och 18k rött guld i procent.