Tips för att välja en ring.

TOP 10: Vad ska man tänka på när man väljer en ring?

1. Förlovnings- och vigselringar i ringar har ingen absolut regel att ringarna måste vara av samma stil, men det är naturligtvis skönt att para ihop på något sätt med enhetliga former, drag eller materialval.

2. När du köper en värdefull ring, gör dig lite bekant med materialen och vad priset på ringen består av. Till exempel hur olika diamantkvaliteter och guldinnehåll påverkar det slutliga priset.

3. Kontrollera noga att ringen har rätt storlek. Använd mätarringar eller en befintlig ring för att bestämma ringens storlek. Ringen ska inte klämma in fingret så att monteraren känns som att du skulle vilja ta av den från fingret. För stor storlek, å andra sidan, får ringen att rotera eller känna att den rinner av fingret. Fingerstorlek kan variera även under samma dag. Oftast på kvällen är fingrarna vanligtvis svullna, liksom varm luft.

4. Välj en ring som ser ut och stylar dig själv, det vill säga speglar din egen personlighet.

5. Välj ringar med din make som har något gemensamt som hänger ihop. Exempelvis material, mönster, form.

6. Tänk på vilken typ av vardaglig användning ringen är och överväg användbarhet och hållbarhet i din dagliga användning.

7. Välj en ring som inte bara är en tillfällig trend, utan tar tid så kommer du att bli kär i den om och om igen.

8. Lägg tillräckligt med tid på att välja ringen. Börja leta efter en ring tillräckligt länge innan bröllopet för att undvika rusning och för att hinna göra, gravera och se till att storleken är bra.

9. Ringen förväntas hålla länge. Satsa därför på kvalitet i både material och ringens finish.

10. Föredra hantverk.

Välj din stil

Välj en ring som ser ut och stil dig själv, det vill säga speglar din egen personlighet. Välj en ring som inte bara är en tillfällig trend, men tar tid att få dig att bli kär i den om och om igen.

Mät storleken noggrant

Kontrollera noga att ringen har rätt storlek. Använd mätarringar eller en befintlig ring för att bestämma ringens storlek. Ringen ska inte klämma på fingret och ska inte kännas som att det droppar eller läcker från fingret.

Tips för att mäta ringstorlek

Investera i kvalitet

En ring är ett förvärv som förväntas pågå ett tag. Satsa därför på kvalitet i både material och efterbehandling.

Hur väljer jag rätt metall för min ring?

14 karat guld, eller 585 promille, är förmodligen den vanligaste guldlegeringen i Finland och passar för nästan alla smycken. 14 karat guld har mindre guld (58,5%) än till exempel 18 karat, så det är något lättare i vikt och därför också billigare. 14 -karatblandningen är också något hårdare än 18 karat, vilket betyder att den är något mer motståndskraftig mot ännu hårdare användning. 14 karat guld kan rekommenderas för användning i både förlovningsringar och diamantringar.

18 karat guld, eller 750 promille, innehåller det mest rena guldet (75%) bland de legeringar som vanligtvis används i Finland, det vill säga det är ädlare och renare än lägre legeringar. Eftersom en 18-karats legering innehåller mer specifikt gravitation guld är den tyngre och mer värdefull än lägre legeringar. 18 karat guld föredras i allmänhet, till exempel i ädelstenar med diamantringar som kräver krävande planteringsarbeten, där dess mjuka och ädla natur kommer till sin rätt och underlättar bearbetningen.

9 karat eller 375 ppm guld innehåller 37,5% fint guld och dess andra legeringselement är silver, koppar och zink. 9 karat guld är en ganska ny bekantskap i Finland, det har länge använts mycket utomlands på grund av sitt billigare pris. Den lätta och slitstarka 9 karats legeringen är särskilt lämplig för förlovningsringar, breda och tunga guldringar och billigare diamantringar . 9 karat guld bör betraktas som ett livskraftigt alternativ om du vill ha en mer iögonfallande ring till en mindre budget.

Platina är en benvit, mycket tät och seg metall. Platina, liksom alla andra, är den ädlaste av metaller. Det liknar rhodiumpläterat vitt guld, men är mer hållbart än vitt guld. I smycken används det nästan rent, smyckeslegeringen har ett innehåll på 950 promille, dvs 95% av legeringen är ren platina . I legeringen vi använder är de återstående 5% av legeringen fint guld. Gjutning och bearbetning av platina är mer utmanande än att bearbeta guld på grund av dess hårdhet och höga smältpunkt. På grund av detta och den högre specifika vikten av platinalegerat guld är platinaprodukter dyrare än liknande guldprodukter. Platina används mest för att göra dyrare smycken som lyxförlovning och diamantringar.

Hur väljer jag rätt diamant till min ring?

G (TW) / I1: Diamantens färg i denna kvalitet är G eller Top Wesselton, dvs en sällsynt färglös. Renhetsklassen är I1 (eller P1), dvs diamantens inneslutningar märks tydligt vid 10x förstoring och i vissa fall även med blotta ögat. Inneslutningarna försämrar dock inte stenens glans. Diamantens mycket goda färg och högkvalitativa slipning kompenserar för den något lägre I1-renheten. Denna diamantkvalitet är ett slående alternativ till en mer överkomlig budget.

H (W) / SI2: Färgen på diamanten i denna klass är H eller Wesselton, dvs färglös. Renhetsklassen är SI2, vilket betyder att diamanten har små inneslutningar som lätt märks vid 10x förstoring och kan också detekteras av en professionell utan hjälpmedel. Inneslutningarna försämrar dock inte stenens glans. Med denna diamantkvalitet får du en mousserande diamant till ett billigare pris.

H (W) / SI1: Färgen på diamanten i denna klass är H eller Wesselton, dvs färglös. Renhetsgraden är SI1, vilket betyder att diamanten har små inneslutningar som lätt märks vid 10x förstoring, men inte med blotta ögat. Inneslutningarna påverkar inte stens prakt. Denna diamantkvalitet är utmärkt för pengarna och det är därför vi använder den som standardkvalitet i Festive -kollektionen.

H (W) / VS1: Färgen på diamanten i denna kvalitet är H eller Wesselton, dvs färglös. Renhetsgraden är VS1, vilket betyder att diamanten har mycket små inneslutningar som är färglösa och svåra att upptäcka när de ses med 10x förstoring. Mycket bra kvalitet och ren diamant!

G (TW) / VS1: Diamantens färg i denna kvalitet är G eller Top Wesselton, dvs en sällsynt färglös. Renhetsgraden är VS1, vilket betyder att diamanten har mycket små inneslutningar som är färglösa och svåra att upptäcka när de ses med 10x förstoring. Tack vare den utmärkta färgen och renheten, en högkvalitativ diamant!