Vuoden 2024 sormustrendit

Vihkisormusten historia juontaa juurensa yli kahden vuosituhannen taakse ja eri kulttuurien hääperinteisiin on sittemmin kuulunut sormus symboloimaan avioliittoa ja sitoutumista. Nykyaikaisten, kaiverrettujen sormusten käyttö yleistyi Euroopassa keskiajalla ja hieman myöhemmin uusien jalometallien ja timanttien saatavuus lisäsivät kulta- ja timanttisormusten suosiota vihkimisessä. Tänä päivänä monipuolinen timanttisormusvalikoima ja erittäin laajat materiaalivaihtoehdot helpottavat omiin arvoihin ja makuun sopivan sormuksen löytämistä. Vaikka sormuksen symbolinen merkitys pysyy vahvana edustaen avioparin välistä sitoutumista, rakkautta ja yhteenkuuluvuutta, vihkisormus on parhaimmillaan myös omalle tyylille uskollinen asuste.

Vuonna 2024 vihkisormusmuodissa modernit ja klassiset elementit yhdistyvät vahvasti, ja lisämaustetta sormuksiin haetaan uniikeilla ja persoonallisilla ratkaisuilla. Epäsymmetriset monikivisormukset, joissa on useampia timantteja tai värikiviä rykelmässä, ovat erittäin kiinnostavia rajattomien mahdollisuuksiensa vuoksi. Festive-malliston Nadja on upea esimerkki siitä, kuinka eri kokoisia kiviä yhdistelemällä saa aikaan näyttävän ja tasapainoisen kokonaisuuden!

Vintage-tyyliset sormukset ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja ja tuovat mieleen menneiden aikojen glamourin ja romanttisuuden. Klassiseen rivisormukseen tai yksikiviseen solitaire-sormukseen saa pehmeyttä ja kauneutta pistemäisellä krysanttireunuksella tai muulla vanhanajan henkeä huokuvalla koristeellisella yksityiskohdalla kuten pitsimäisellä filigraanilla, pintakuvioinnilla ja kaiverruksilla. Vintage -henkinen on sopiva valinta henkilölle, joka arvostaa perinteitä ja persoonallisuutta.

Vihkisormus, joissa on suuri timantti tai jalokivi, on klassinen ja näyttävä valinta. Yksikivisen sormuksen eleganssi on ajatonta, minkä vuoksi se on vuosi vuodelta suosittu valinta päivittäiseen käyttöön. Vuonna 2024 on tarjolla paljon erilaisia muotoja perinteisen pyöreän briljantin lisäksi, joten moderni morsian valitsee mielellään myös ovaalin, pisaran tai smaragdihiontaisen timantin sormuksensa keskipisteeksi. Suuri timantti on usein aseteltu siroon kulta- tai timanttirivisormukseen, mutta pääsee oikeuksiinsa myös näyttävämpään ja koristeelliseen designiin yhdistettynä.

Kasvava trendi on valita eettisesti ja ekologisesti tuotettuja sormusmateriaaleja, kuten laboratoriotimantteja, perintötimantteja ja kierrätyskultaa. Ympäristöystävällisten materiaalien käyttö on meille erittäin tärkeää ja käyttämämme kultaseos onkin kokonaan sertifioitua kierrätyskultaa. Festive -sormusta valmistaessa voimme hyödyntää myös asiakkaamme vanhaa kultaa, ja näin käytöstä poistunut, tärkeä kultakoru jatkaa tarinaansa uudessa muodossa! Myös perintökorun jatkokäyttöön soveltuvan timantin tai jalokiven voi käyttää uudelleen esimerkiksi vihkisormuksessa.

Tarjoamme yhtenä timanttilaatuna yleisesti eettisenä pidettyjä laboratoriotimantteja, joka on vaihtoehto perinteiselle luonnontimantille. Käyttämämme aidot luonnonjalokivet ovat konfliktivapaita, ja niiden louhintaprosessi on toteutettu eettisesti ja ihmisoikeuksia kunnioittaen. Timanttia valitessa voit tehdä täysin itsellesi sopivan ratkaisun, sillä mahdollisuuksia on monia. Vuoden 2024 vahvin trendi onkin valita sormus, joka sopii täydellisesti kaikin tavoin juuri Sinun tyyliisi ja arvoihisi.

Millainen on unelmiesi Festive -sormus vuonna 2024? Toteutetaan unelmasi yhdessä!